NAJ VAŠE VARČEVANJE

obrodi obilne
sadove

Varčujte postopoma,
NA DOLGI ROK.

Varna starost

Za ohranitev enakega življenjskega standarda tudi po upokojitvi je potrebno razmišljati o dodatnem pokojninskem varčevanju.

Za mlajše Za starejše

Prihodnost otrok

Zadostite raznolikim finančnim potrebam svojega otroka v obdobju odraščanja pa vse do osamosvojitve.

Preberi več

Uresničene želje

Vsi imamo svoje sanje in želje. Za nekatere je to potovanje, nov avto, lastno stanovanje.

Uresničite jih

Kako uspešno varčevati v vzajemnih skladih? Preberite več v tej brošuri.

Prenovili smo spletno stran

Z veseljem sporočamo, da smo prenovili našo spletno stran in jo naredili prijaznejšo do vas, naših uporabnikov. Želeli smo ustvariti bolj prijazno okolje, kjer je omogočeno funkcionalno brskanje na katerikoli napravi – računalniku, tablici ali mobilnem telefonu, saj se zavedamo pomena svetovnega spleta na vseh področjih delovanja.

Upamo, da bo nova rešitev ponudila enostavnejše in hitrejše iskanje po spletnih vsebinah, zato vas prosimo, da nas kmalu ponovno obiščete, saj bomo vsebine redno osveževali in dopolnjevali.

Tečajnica

Podskladi VEP
(v EUR)
Sprememba
danes (%)
Sprememba
1 leto (%)
Sprememba
3 leta (%)
Sprememba
5 let (%)
Podrobnosti Pristopi
PSP Pika 25,73 -0,11 3,44 12,67 7,49 Preberi več Pristopi
PSP Živa 20,68 -1,51 14,89 24,54 38,67 Preberi več Pristopi
PSP Modra linija 1,77 -0,77 11,08 11,89 27,05 Preberi več Pristopi
PSP Optima 5,75 -0,84 12,78 25,00 35,24 Preberi več Pristopi

Podatki na dan: 21.03.2017

Zakaj vlagati
v sklade?

Na voljo imate številne možnosti varčevanja, a v praksi se je izkazalo, da je varčevanje v vzajemnih skladih na dolgi rok najperspektivnejši izbor.

Preberi več

Zakaj varčevati
v primorskih skladih?

Družba Primorski skladi upravlja vzajemne sklade že od leta 1994. Pohvalimo se lahko z izvrstnimi rezultati.

Preberi več

Kako
pristopiti?

K varčevanju v skladih pristopite tako, da se osebno oglasite na vpisnih mestih, ki sprejemajo pristopne izjave.

Preberi več

Strokovni članki in novice

/ Strokovni članki

Kapitalski trgi nadaljujejo svoj pohod na nove rekorde. Zmaga zmerne desnice na nizozemskih volitvah je razveselila borze, ki so se po tihem bali protievropske retorike konkurenčne desne populistične stranke. Niti pričakovani dvig obrestnih mer v ZDA ni pokvaril tega veselja. Ravno obratno, Janet Yellen, predsednica sveta guvernerjev ameriških Zveznih rezerv, je hitela pojasnjevati, da bo monetarna politika ostala ekspanzivna dovolj dolgo ter da jim rastoča inflacija zaenkrat še ne povzroča skrbi. S tem je nekoliko obrnila zgodbo, ki so jo prejšnji mesec en za drugim v medijih ponavljali ostali guvernerji ameriške centralne banke o potrebi po pospešenem dvigu obrestnih mer in umikanju stimulativnih monetarnih ukrepov. Tudi zaradi tega je najbrž vrednost ameriškega dolarja neposredno po dvigu obrestnih mer upadla.

/ Novice

—Februar 2017 nam bo nedvomno ostal v spominu zaradi presežkov, ki so jih zabeležili pomembnejši delniški indeksi. V prvi polovici meseca je ameriški indeks S&P 500 prvič prebil mejo 2.300 točk. Osrednji ameriški indeks Dow Jones  je že konec januarja prvič v zgodovini presegel magično mejo 20 tisoč indeksnih točk, februarja pa se je zavihtel čez 21.000 točk.