Primorski skladi d.d. Koper smo tudi letos sodelovali v humanitarni akciji z naslovom So otroci boljši od borznih gurujev?

/ Novice

Maja meseca se je zaključila humanitarna akcija, ki jo organizira revija Moje Finance v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in družbami za upravljanje. Primorski skladi smo se že tretjič vključili v humanitarno akcijo.

Humanitarna akcija poteka tako, da Zveza prijateljev mladine Slovenije izbere 12 otrok. Družbe za upravljanje in revija Moje finance smo tem otrokom darovali v upravljanje po 1.000.- Eur . Vsak otrok je denar navidezno vložil v en sklad, ki ga je pred tem izbral. Denar se bo plemenitil do začetka maja 2010. Kljub tekmovalnemu duhu, ostaja osnovni namen darovanje otrokom, ki so potrebni pomoči..

V lanskem letu je Klara vložila v 1.000.- Eur v Piko in Živo. Izkazalo se je, da je bila njena odločitev pravilna, Vrednost naložbe se je sicer zmanjšala, vendar v primerjavi z drugimi vzajemnimi skladi, je bil ta padec med najnižjimi.

Nina je v letošnji humanitarne akcije kupila enote vzajemnega sklada PSP MODRA LINIJA v vrednosti 1.000.- Eur. V Primorskih skladih smo prepričani, da je bila njena izbira pravilna in da bo vrednost njene naložbe čez eno leto vsaj za 10% višja.

V Primorskih skladih smo se odločili, da bomo v tovrstni humanitarni akciji predvidoma sodelovali tudi v prihodnje in tako s skupnimi močmi naredili nekaj dobrega za otroke in starše, ki so pomoči potrebni.

otroci-borza.jpg
Nazaj na arhiv