Prihodnost otrok

Želja vsakega starša je, da bi otroku zadostil raznolike finančne potrebe v obdobju odraščanja, pa vse do osamosvojitve.

Pristop

brez vstopnih stroškov

Priporočena doba
varčevanja

10 let ali več

Mesečni vložek

že od 30 € dalje

Želja vsakega starša je, da bi otroku zagotovil raznolike finančne potrebe v obdobju odraščanja, vse od prvega kolesa, osebnega računalnika, izpita za avto, študija pa tja do osamosvojitve. Prav obdobje odraščanja otrok predstavlja za starše eno izmed največjih finančnih obremenitev, zato je smiselno, da začnete z varčevanjem takoj po rojstvu otroka. Tako se bo tja do polnoletnosti že z zelo nizkimi mesečnimi vplačili nabralo kar nekaj sredstev.

V ta namen je za vas pripravljen naložbeni paket »Prihodnost otrok«, ki ponuja razpršitev naloženih sredstev med tremi podskladi: PSP Živa, PSP Modra linija ter PSP Optima. S tem je dosežena dodatna razpršitev naložb v delnice tako na razvitih trgih kot v domačih delnicah ter deloma tudi na trgih v razvoju.

Sestava naložbenega paketa

PRIHODNOST OTROK

delež

PSP ŽIVA, delniški sklad

50 %

PSP MODRA LINIJA, delniški sklad razvitih trgov

30 %

PSP OPTIMA, mešani sklad, sklad skladov

20 %

  • Brez vstopnih stroškov
  • Priporočena doba varčevanja 10 let
  • Mesečni znesek: že od 30 eur

Spodnja tabela prikazuje koliko bi v obdobju 15 let privarčevali z različnimi mesečnimi vplačili ob pričakovani stopnji donosnosti 7 %.

Mesečno vplačilo/Leta *

30€

50€

100€

Po 5 letih

2.136

3.560

7.120

Po 10 letih

5.132

8.553

17.105

Po 15 letih

9.333

15.555

31.110

* 7 % stopnja donosnosti

Zgoraj navedene informacije ne predstavljajo naložbenega svetovanja ali priporočila. Predvsem pa ne pomenijo ponudbe ali povabila k nakupu ali prodaji enot skladov. Ti podatki so zgolj osnovna informacija in ne nadomeščajo svetovalnega pogovora vlagatelja, kjer se upoštevajo individualna razmerja vlagatelja in njegovo poznavanje področja. Izračun donosnosti temelji na pretekli donosnosti, ki pa ni pokazatelj donosnosti v prihodnosti.

Ostali naložbeni paketi

Varna starost za srednjo generacijo

Za ohranitev enakega življenjskega standarda tudi po upokojitvi je potrebno razmišljati o dodatnem varčevanju za pokojnino že v aktivni dobi.

Podrobnosti

Uresničene želje

Vsi imamo svoje sanje in želje. Za nekatere je to potovanje, nov avto, lastno stanovanje. Nekatere želje lahko uresničimo takoj, za druge je potrebno sredstva privarčevati.

Podrobnosti

Varna starost za mlajšo generacijo

Varčevanje za pokojnino mora postati ena izmed pomembnih finančnih prioritet. Mlajša generacija bo v dobi upokojitve čedalje bolj odvisna od svojih prihrankov.

Podrobnosti