Uresničene želje

Vsi imamo svoje sanje in želje. Za nekatere je to potovanje, nov avto ali pa lastno stanovanje. Uresničite jih.

Pristop

brez vstopnih stroškov

Priporočena doba
varčevanja

5 let ali več

Mesečni vložek

že od 30 € dalje

Vsi imamo svoje sanje in želje. Za nekatere je to potovanje, nov avto, lastno stanovanje. Nekatere želje lahko uresničimo takoj, za druge je potrebno sredstva privarčevati. Izračunajte koliko sredstev lahko mesečno namenite varčevanju in naredite korak k uresničitvi vaših želja.

V ta namen je za vas pripravljen naložbeni paket »Uresničene želje«, ki ponuja razpršitev naloženih sredstev med tremi podskladi: PSP Modra linija, PSP Živa ter PSP Pika. Sredstva so na ta način dodatno razpršena tako v delnicah in deloma v obveznicah na razvitih trgih ter na slovenski borzi.

Sestava naložbenega paketa

URESNIČENE ŽELJE

delež

PSP MODRA LINIJA, delniški sklad razvitih trgov

50 %

PSP ŽIVA, delniški sklad

30 %

PSP PIKA, mešani defenzivni sklad - Evropa

20 %

  • Brez vstopnih stroškov
  • Priporočena doba varčevanja 10 let
  • Mesečni znesek: že od 30 eur

Spodnja tabela prikazuje koliko bi v obdobju 15 let privarčevali z različnimi mesečnimi vplačili ob pričakovani stopnji donosnosti 6 %.

Mesečno vplačilo/Leta*

30€

50€

100€

Po 5 letih

2.085

3.474

6.949

Po 10 letih

4.874

8.124

16.247

Po 15 letih

8.607

14.346

28.691

*6 % stopnja donosnosti

Zgoraj navedene informacije ne predstavljajo naložbenega svetovanja ali priporočila. Predvsem pa ne pomenijo ponudbe ali povabila k nakupu ali prodaji enot skladov. Ti podatki so zgolj osnovna informacija in ne nadomeščajo svetovalnega pogovora vlagatelja, kjer se upoštevajo individualna razmerja vlagatelja in njegovo poznavanje področja. Izračun donosnosti temelji na pretekli donosnosti, ki pa ni pokazatelj donosnosti v prihodnosti.

Ostali naložbeni paketi

Varna starost za srednjo generacijo

Za ohranitev enakega življenjskega standarda tudi po upokojitvi je potrebno razmišljati o dodatnem varčevanju za pokojnino že v aktivni dobi.

Podrobnosti

Prihodnost otrok

Želja vsakega starša je, da bi otroku zagotovil raznolike finančne potrebe v obdobju odraščanja, vse od prvega kolesa, osebnega računalnika, izpita za avto, študija pa tja do osamosvojitve.

Podrobnosti

Varna starost za mlajšo generacijo

Varčevanje za pokojnino mora postati ena izmed pomembnih finančnih prioritet. Mlajša generacija bo v dobi upokojitve čedalje bolj odvisna od svojih prihrankov.

Podrobnosti