Varna starost za srednjo generacijo

Za ohranitev enakega življenjskega standarda tudi po upokojitvi je potrebno razmišljati o dodatnem pokojninskem varčevanju.

Pristop

brez vstopnih stroškov

Priporočena doba
varčevanja

5 let ali več

Mesečni vložek

že od 30 € dalje

Za ohranitev enakega življenjskega standarda tudi po upokojitvi je potrebno razmišljati o dodatnem varčevanju za pokojnino že v aktivni dobi. Še posebej srednja generacija, ki ima do upokojitve krajše varčevalno obdobje, bi morala za varno in udobno prihodnost poskrbeti že danes.

V ta namen je za vas pripravljen naložbeni paket »Varna starost za srednjo generacijo«, ki ponuja razpršitev naloženih sredstev med tremi podskladi: PSP Pika, PSP Živa ter PSP Optima. S tem je dosežena dodatna razpršitev naložb v slovenske obveznice ter delnice na razvitih trgih in deloma tudi na trgih v razvoju.

Sestava naložbenega paketa

VARNA STAROST ZA SREDNJO GENERACIJO

delež

PSP PIKA, mešani defenzivni sklad - Evropa

50 %

PSP OPTIMA, mešani sklad, sklad skladov

30 %

PSP ŽIVA, delniški sklad

20 %

  • Brez vstopnih stroškov
  • Priporočena doba varčevanja 5 let
  • Mesečni znesek: že od 30 eur

Spodnja tabela prikazuje koliko bi v obdobju 15 let privarčevali z različnimi mesečnimi vplačili ob pričakovani stopnji donosnosti 5 %.

Mesečno vplačilo/Leta *

50€

100€

150€

Po 5 letih

3.391

6.781

10.172

Po 10 letih

7.718

15.436

23.154

Po 15 letih

13.241

26.482

39.724

* 5 % stopnja donosnosti

Zgoraj navedene informacije ne predstavljajo naložbenega svetovanja ali priporočila. Predvsem pa ne pomenijo ponudbe ali povabila k nakupu ali prodaji enot skladov. Ti podatki so zgolj osnovna informacija in ne nadomeščajo svetovalnega pogovora vlagatelja, kjer se upoštevajo individualna razmerja vlagatelja in njegovo poznavanje področja. Izračun donosnosti temelji na pretekli donosnosti, ki pa ni pokazatelj donosnosti v prihodnosti.

Ostali naložbeni paketi

Uresničene želje

Vsi imamo svoje sanje in želje. Za nekatere je to potovanje, nov avto, lastno stanovanje. Nekatere želje lahko uresničimo takoj, za druge je potrebno sredstva privarčevati.

Podrobnosti

Prihodnost otrok

Želja vsakega starša je, da bi otroku zagotovil raznolike finančne potrebe v obdobju odraščanja, vse od prvega kolesa, osebnega računalnika, izpita za avto, študija pa tja do osamosvojitve.

Podrobnosti

Varna starost za mlajšo generacijo

Varčevanje za pokojnino mora postati ena izmed pomembnih finančnih prioritet. Mlajša generacija bo v dobi upokojitve čedalje bolj odvisna od svojih prihrankov.

Podrobnosti